Stickning så länge …

För någon vecka sedan fick jag ett paket med posten med garn och små söta bambustickor i (tror jag att det är, någon sorts trä i alla fall). Det var från Ullcentrum.  De hade bett om namnförslag till en ny vantmodell på sin hemsida och mitt förslag hade fallit dem i smaken så jag fick beskrivningen till vanten ”först av alla”, stickor och ullgarn i valfri färgkombination som skulle räcka till ett par vantar . Jag valde samma färger som på ”prototypen” – lite fantasilöst kanske, men jag tyckte det var fint. Så medan jag väntar på mer garn till min angorakofta testar jag nu både det nya vantmönstret och strumpstickorna i bambu. Här är en liten sneak peak:

 wpid-dsc_0487.jpg

Jag föreslog att vanten skulle heta Rutick för det är både rutor och sicksackmönster på den. Mönstret börjar framträda nu, är lite spänd på hur det kommer att te sig för maskantalet är inte jämnt delbart med mönsterrapporten så någon sorts skarv kommer det att bli i ena sidan. Både stickor och garn känns bra att jobba med. Garnet är spunnet av  svensk ull. Man kan läsa på Ullcentrums hemsida att det var just viljan att ta tillvara svensk ull som annars bara slängdes bort eller brändes upp som lade grunden till  företaget.

Återstår att se vad som blir färdigt först, vantarna eller koftan …

Tillägg januari 2016: Koftan blev färdig först! se här

En reaktion på ”Stickning så länge …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s