Mjuk lyx

Jag har länge velat sticka något av angoragarn. För några veckor sedan gjorde jag slag i saken och beställde  detta fantastiskt mjuka garn och beskrivning till en kofta från Strikk. Några dagar senare damp det ner ett dunlätt paket i postlådan. Enligt beskrivningen ska 125 gram räcka till en kofta! Med tre-kvartsärm förvisso, men ändå. Färgen heter Baroque och är fascinerande. I visst ljus ser den brunröd ut, i  klart dagsljus ser den mer vinröd ut.

wpid-dsc_0435.jpg

Jag hade med stickningen när vi åkte till Stockholm förra helgen. Vi åkte bil och kära maken körde hela vägen trots ett halvhjärtat erbjudande från mig att köra en del av sträckan. Så jag fick en hel del sticktid och njöt i fulla drag av att sticka med detta otroligt mjuka och goa angoragarn.  Som jag skrev inledningsvis har jag inte stickat med angoragarn överhuvudtaget förut, så jag har inget att jämföra med. Alla garner med mycket angora i är naturligtvis väldigt mjuka. Det här garnet – Angora super från Anny Blatt – innehåller 70% angora och 30 % ull och stickas med stickor nr. 6 vilket gör att arbetet växer fort. En härlig kontrast till alla koftor jag  stickat med stickor nr 3!

Jag har stickat en del med garn med mohair i – och DET har fällt. Jag har därför sytt ett antal ”stickförkläden”. De är jättepraktiska. De funkar som dels som ett förkläde, dels som en förvaringspåse. När man stickar har man de luddiga garnerna i  en stor ficka på magen så de inte hårar av sig på allt runt omkring. När man inte ska sticka mer stoppar mar ner hela stickningen i ”fickan”, fäller ner knytdelen av förklädet i fickan som man sedan drar ihop till en påse. Vill du själv sy dig ett hittar du min beskrivning till hur man gör genom att klicka på länken ”stickförkläde” ovan!

wpid-dsc_0473.jpg

Bilden är kanske lite suddig. Den är tagen med  mobilen för jag hittar inte kameran. Den var med till Stockholm, men verkar inte ha kommit med hem till Halmstad 😦 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s