Corny kornisch

Jag skrev för ett tag sedan om mina problem med att sätta öljetter i gardiner.  Öljetterna hann trilla bort innan jag fick upp gardinen på stången … Så när jag sytt färdigt nästa gardin orkade jag inte sätta i öljetter som jag tänkt först, utan hängde upp gardinen i befintlig kornisch. Så här såg det ut:

IMG_4111

IMG_4113

Näe, jag blev inte riktigt nöjd så till slut köpte jag fler öljetter, mätte och räknade, räknade och mätte för att få hålen på rätt ställen och sen samlade jag mod och började klippa hål för öljetterna. Den här gången klippte jag hålen aaaningen större och kanske, kanske att det gick lite lättare att få fast dem. Eller så beror det på att jag fick in snitsen efter att ha satt i ytterligare 30 öljetter … Nåväl, så här ser gardinen ut nu:

IMG_4133

Och som i de flesta före-och-efter-reportage har jag fuskat  lite. Det ser ännu bättre ut med växter i fönstret. Oavsett det så ser man att gardinerna faller mycket finare nu och tyget kommer mer till sin rätt.

Kanske är jag ute på hal is när jag använder uttrycket corny i det här sammanhanget* , men tanken är att rubriken skulle locka till fortsatt läsning, och nu har du ju läst ända hit så det funkade ju ;).

* Corny betyder enligt min ordlista gammalmodig, naiv, banal och enligt google translate kan det också stå för klichéartad, utnött, förlegad. Kornischen är inte utnött, inte sliten alls, men jag är trött på den. Den följde med huset när vi köpte det för ungefär 25 år sedan så jag hade inga större samvetsbetänkligheter när jag bytte ut den mot en lite modernare gardinstång.

2 reaktioner på ”Corny kornisch

  1. Jag håller fullkomligt med dig, att ”gamla” stången har ”gjort sitt” efter alla år.
    Det blev fint fall på gardinen med den nya stången efter allt ”strul” med dessa envisa öljetter.
    Skam den som ger sig! Envisheten har du efter din käre far….Ibland lönar det sig att vara envis och hålla på

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s