När garnet inte räcker …

Jag har en blå kofta som jag bara älskar, men som börjar bli lite sliten. I flera inlägg har jag beskrivit hur jag försökt sticka en värdig ersättare. Först prövade jag med en Bondekofta sedan med en Key note.  Bondekoftan motsvarade inte min idé om en nätt kofta (se här) och jag begrep mig inte på beskrivningen till Key noten (se här) så nu i sommar bestämde jag mig för att göra en egen koftmodell.  Jag hämtade inspiration i boken Sticka Detaljer som gör skillnad.  Jag fastnade för en flätad resår som är jätterolig och enkel att sticka. Den var så rolig att jag stickade hela koftan i resår. Jag stickade och stickade, men plötsligt var det väldigt lite garn kvar och väldigt mycket ärmar kvar att sticka. Resårstickning kräver ju mer garn så kanske att garnet hade räckt om jag hållit mig till slätstickning. Det får vi aldrig veta. Jag kontaktade faktiskt Garnkorgen där jag köpt garnet en gång i tiden. Jag fick väldigt snabbt svar, men tyvärr hade man inte mer garn kvar.  Det är möjligen inte så att du som läser detta har ett eller två nystan marinblått Rowan Wool Cotton i dina gömmor som jag skulle kunna få köpa? Färgen heter egentligen French Navy och färgbadet är 4582. Jag menar, frågan är ju fri. Tänk om jag har sådan tur att du kan hjälpa mig? Jag nänns inte repa upp det jag stickat, inte än på ett bra tag i alla fall, för jag fick verkligen till en bra passform och lyckades till och med efter idogt letande både på nätet och i sybehörsaffärer IRL hitta knappar som matchade.

IMG_3685

IMG_3686

IMG_3691

IMG_3714

Är riktigt nöjd med sidsömmarna också, syns nästan inte. Egentligen är allt bra utom just det att det inte finns mer garn 😦 .

IMG_3690

 

För dig som deltagit i min tävling och vill veta vem som vann kan jag härmed meddela:

Vinnare av boken Sticka Detaljer som gör skillnad:

Marianne Kindström

Vinnare av tröstpriser:

Emma Johansson, Maja Lind, Eva Spinoza och Carola Lind.

Grattis till er alla. Jag önskar att ni alla får stor gläde och nytta av era vinster!

Ewa

 

 

 

2 reaktioner på ”När garnet inte räcker …

  1. Rackarns, den känner vi igen! Väldigt mycket ärm kvar och väldigt lite garn…! Har läst om stickare som efterlyst garn på Tradera och sådana ställen, kanske något?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s