Hundkofta

Det här är Alice.

IMG_3045

Hon är en italiensk vinthund. Hon fryser jämt. Därför har jag lovat hennes matte och husse att sticka en tröja till henne. En gång för länge sedan köpte jag en bok med olika stickbeskrivningar till hundtröjor – alltså tröjor till hundar – och jag tänkte att nu, nu kommer boken till användning.

Men vid närmare titt i boken var det ingen beskrivning jag kan använda så där rakt av. Men lite idéer har den gett mig i alla fall: det ska bli mera som en kofta med kardborrband i ryggen, två ben, ribbstickat.  Nu har jag hälsat på henne och försökt mäta de mått som kan behövas.

IMG_3042Dags för provstickning och diverse uträkningar. Jag har tänkt använda ett garn av hälften ull, hälften akryl  som kan tvättas i maskin. Först tänkte jag mig färgen Marsipan, men kom på att om Alice sticker till skogs i en grön kofta blir hon inte så lätt att upptäcka. Så det får nog bli Chockrosa eller Pippigult istället.

IMG_3056Skulle väl kunna passa en sådana här liten skönhet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s