Påta sockor?

DSC_0004Det här redskapet hittade jag i ett skåp i den slöjdsal som jag började arbeta i i höstas. Man ska kunna påta sockor med det enligt bild på förpackningen, med häl och allt. Det fanns med en beskrivning också så jag gav mig glad i hågen på ett försök. Ibland händer det att eleverna vill göra sockor, men att sticka med 5 stickor är inget som jag rekommenderar för den som inte är så van att sticka. Att påta  är däremot en enkel teknik som många testat genom att göra en mössa eller en halsduk så om man kan påta sockar kanske det vore ett alternativ. Tänkte jag. Men jag måste säga att det inte är helt lätt. Kanten rullade sig om man skulle göra precis som det stod i beskrivningen. Så testade jag att göra dubbelvikt kant  istället. Och det var rätt pilligt måste jag säga. Det framgår inte helt av bilden, men redskapet är lite ovalt eller elipsformat och i de skarpa svängarna ville gärna maskorna hoppa av.

IMG_2750Nu har jag i alla fall åstadkommit en snygg kant och stretar vidare … Tycker egentligen inte så mycket om påtning. Kan man sticka går det fortare. Men jag fortsätter ett tag till för det kanske kan vara något för mina elever även om jag själv inte gillar tekniken så värst. Men jag minns att jag sett stickbeskrivningar på rätstickade sockor på två stickor och jag är frestad att söka upp någon sådan igen. Någon som har bra tips? Eller har du kanske påtat sockor och vill dela med dig av dina erfarenheter?

Ewa

En reaktion på ”Påta sockor?

  1. Magic loop kanske? Och såna där sockar som stickas som en lång, skruvad tub? Minns att jag sett en beskrivning i Land för nåt år sedan, ev har jag kvar den…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s