Fin till Halloween

IMG_2110Jag har länge tänkt testa att virka en döskalle-sjal efter en beskrivning som jag sett på bloggen Kungen & Majkis. Jag tänkte att det kunde vara ett lämpligt tillfälle nu när det snart är Halloween. Oavsett vad man nu tycker om att fira Halloween så är ju en hemvirkad sjal aldrig fel, och den här är riktigt rolig att virka kan jag intyga efter att ha prövat själv. Beskrivningen är väldigt tydlig – och du hittar fler beskrivningar till roliga saker att virka på den här jättetrevliga bloggen.IMG_2111

När jag skulle blocka sjalen hade jag inget som var tillräckligt stort för att spänna upp sjalen på.  Anslagstavlan i någon slags spånskiva som jag brukar använda var både för kort och för smal.Jag hittade lösningen på en annan blogg: jag la helt enkelt anslagstavlan på ett liggunderlag, lite omlott, och så ett lakan på det. Vips – en mycket större blockningsyta. På samma blogg läse jag tipset om att spänna upp sjalen med hjälp av en tvättlina. Väldigt smidigt – lätt att sträcka om på ställen där det behövs utan att behöva flytta en massa knappnålar. Jämnt och fint blir det också!IMG_2115

En reaktion på ”Fin till Halloween

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s