I Falkenberg en söndag

Vi gör våra små utflykter, Uffe och jag. Idag har vi varit i på museet i Falkenberg. Det är ett jättefint museum. Är man intresserad av design och konsthantverk och är i Falkenberg ska man absolut göra ett besök där.

Bilderna här kommer från utställningarna The Future is Handmade och Shop Show. Ny design med utgångspunkt i gammalt hantverk visas.IMG_2063Den här capen tyckte jag var häftig med sina uppförstorade folkloristiska broderade blommor. Den är gjord av Fiffi Wilton som tog examen på Beckmans Designhögskola förra året.IMG_2073En hjärna? Malin Schönbecks textila skulptur har inget namn. Hon ger inte sina verk namn för att ge betraktarens fantasi större utrymme för egna tolkningar. Och min tolkning är alltså att detta är en hjärna – fast ovanligt rund då.IMG_2079 IMG_2092De här två plaggen är helt otroliga – knypplad spets och läder i kombination – designade av Mette Bundgaard-Nielsen. Jackan på undre bilden representerade Danmark på Venedigbiennalen förra året. Materalet i spetsen är bl.a. kasserade jeans. Fantastiska, men inget för mig. Jag skulle troligen fastna någonstans och dra sönder hela härligheten. Och vad skulle man säga om ”fröken” kom till skolan i läderkorsett?

Utställningen Shop Show tar upp frågor om samband mellan konsumtion och produktion, men inte på ett fördömande sätt utan mer tankeväckande.

IMG_2094Det här är ett förslag till alternativ märkning av plagg som fanns med i utställningen Shop Show. Vem vill köpa ett plagg som är märkt med ”tillverkad av barnarbetare”?

En tredje utställning: Lith Lith Lundin – Inom fem mils radie, visas också. Deras idé är att framställa möbler av material från närområdet – inom fem mils radie. Alla tre utställningarna pågår till den sista november.

På söndagar kan man i oktober månad fika kakbuffé i tidskriftcaféet Åsikten på första våningen, ordnat av Café Hjärtat – ett socialt kooperativ. IMG_2100IMG_2103Man får välja kopp från hyllan bakom disken. Jag valde den här med fin, blå blomma från Gustavsberg. Någon som vet vad den heter?

3 reaktioner på ”I Falkenberg en söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s