Övar på grönt …

De flesta har väl en favoritfärg eller två. Mina är lila och blå. Tittar man i garderoben är jag inte helt främmande för rött och rosa heller. Men det finns absolut inget gult eller orange. En gång sydde jag en orange skjorta med svarta små prickar. Den blev rätt fräck, men jag tror inte jag använde den mer än en gång. Orange och jag går helt enkelt inte ihop. Så min syster fick skjortan. Hon har helt andra färger än jag.

Grönt är inte heller så vanligt i min garderob. Nu har den  alla fall utökats med en grön, otroligt skön, linneklänning som jag sydde färdigt imorse och invigde när vi åkte för att bada idag.IMG_1686Tyget är ännu en duk, inköpt på Myrorna för några veckor sedan. Jag fastnade för att det ger så olika intryck i olika ljus:IMG_1481

Det jag fastnade för var att det i visst ljus tydligt syns att det är färgat på mönstervävt tyg, vilket syns tydligare härIMG_1482när jag fotograferat med blixt. Jag tycker det blir en häftig kontrast mellan det batikfärgade mönstret och det lite mer eleganta jaquardvävda.

Jag är väldigt stolt över att jag lyckades få till en snygg mönsterpassning i sidsömmarna, trots den begränsade tygtillgångenIMG_1694

men tyvärr syns det inte så tydligt på bilden. Passformen med en baddräkt under är väl inte heller den bästa. Strax efter fotograferingen skulle vi svalka oss i havet. Nu har vi kommit hem från LaxvikIMG_1691

som den fantastiskt vackra stranden heter där vi var och badade (ungefär en mil söder om Halmstad).

Nu sitter jag med en trevlig stickning i knät:IMG_1697Det är början på en Haruni-sjal i silkegarn. Mönstret är väldigt lätt att följa och själva stickningen lagom varierad för min smak. Efter några varv har man fått kläm på det, stickar på ett tag och sedan händer det något nytt. Jag vet egentligen inte vad jag ska ha sjalen till, men jag tycker att både garnet och mönstret är vackert och det räcker väl som anledning för att göra en, eller?

Ps. Du har väl sett möjligheten att bli en vinnare? Än finns det chans. Tävlingstiden går ut d. 31 juli. Ds.

3 reaktioner på ”Övar på grönt …

  1. Vad roligt att min Haruni inspirerade dig till att komma igång! Roligt sammanträffande att jag också funderat på att börja öva på grönt. Bär aldrig den färgen, men inser att jag som rödhårig troligen passar i den… 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s