60-talsklänning av 70-talsduk

Jag har för tillfället lagt planerna på att sy av mitt lila, småblommiga tyg åt sidan. När jag höll på att plocka bland mönster och tyger dök det här 60-talsmönstret på klänning, tunika och byxor upp. 2014-06-19 14.03.36Blicken fastnade på klänningen till höger. Jag är egentligen ingen vän av storblommiga tyger, men det finns några sådana tyger i min samling av olika anledningar. Det här t.ex

IMG_2637Om du undrar så är foten med på bilden för att man ska förstå hur storblommigt tyget är.

Tyget har jag köpt på Erikshjälpen för några tior. Det har förmodligen använts som duk för det är fållat längs kortsidorna. Jag minns att jag köpte det för att jag verkligen gillar färgerna. När jag såg bilden på 60-talsklänningen kom jag på att jag skulle kunna sy en liknande klänning av det här tyget. Modellen är enkel, men det är inte helt enkelt att få tyget att räcka till. Dels för att jag har sytt2013-10-27 08.55.26 2013-10-27 08.54.48 en kasse av en del av det redan, dels för att jag inte ville ha så mycket turkos intill ansiktet. Mera lila! Jag älskar lila!

Man skulle kunna kanta ärm- och halshål med lila snedremsa, men jag har bestämt mig för enklast möjliga modell utan en massa detaljer. Tyget ska få tala!

4 reaktioner på ”60-talsklänning av 70-talsduk

    • Håll tummarna för att den riktiga sommarvärmen kommer tillbaka så blir det nog bra med den här klänningen … Igår hittade jag faktiskt matchande nagellack på Maxi 😉

      Gilla

  1. Hej! Jag antar att det är det här tyget du undrade lite om 🙂 Jag känner så väl igen det och ska kolla lite men jag tror att det är någon svensk textilformgivare som gjort det. Återkommer om jag hittar rätt: Den kommer helt klart bli supersnygg som klänning. Grattis vilket fynd! Maria

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s