Fodral till min yogamatta

Jag fick en yogamatta av döttrarna i julklapp. De upplyste mig om att det finns fodral att köpa till, men de tänkte att jag nog ville sy mig ett eget fodral att förvara mattan i. Och det ville jag. Alternativen har varit flera, alltifrån att bara använda ett avklippt jeansben till att sy och brodera ett fodral. Jag hittade till och med ett motiv jag skulle vilja brodera, på framsidan av min idésamlingsbok. (Det är i själva verket en bit omslagspapper som jag stoppat i plastfickan som utgör framsidan på boken.)image

imageNågon av blomslingorna här skulle göra sig fint som broderat motiv på mitt fodral. Men med tanke på alla mina andra pågående projekt insåg jag att om fodralet ska bli klart innan jag har slitit ut mattan fick det bli ett lite enklare, mindre arbetat fodral.

 

Förra helgen satte jag igång, blev färdig också, men inte nöjd. Fodralet blev alldeles för stort. Dessutom var tyget lite väl grovt för att en stängning med dragsko verkligen skulle stänga fodralet.image
Jag hade tänkt fel när det gällde omkretsen. Så efter en skön stund med stickning på balkongen – vi har haft 18 grader här idag! –imagehar jag tagit tag i problemet. Nu ska jag sprätta upp den längsgående sömmen, klippa av lite tyg och sy i en dragkedja att stänga med istället. Tyget som blev över när jag sydde mitt stickförkläde räcker till en tygcirkel i andra ändan av fodralet också, istället för dragskon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s