Nu har vintern kommit

2014-01-17 15.19.09Det såg så roligt ut när jag släppte ut kaninerna i den snöiga hagen. Men försök fånga en skuttande kanin på bild … Kummin satt stilla en liten stund, men å andra sidan gör ju hans färg att han ändå inte syns så bra på bilden.2014-01-17 15.37.03Cannelle satt inte stilla så länge att jag kunde fotografera förrän hon var i transportburen.  Men det syns ju att hon också varit ute i snön.

Vad har annars hänt sedan sist? Jo, mobilfodralet är klart. Så här blev det:imageJag tycker själv att det blev fint. Det tog lite tid innan jag kom på knepen med flerfärgsvirkning: Vid färgbyten ska man exempelvis virka med den nya färgen redan när man drar igenom sista genomdraget på maskan med gamla färgen. Låter det krångligt? Titta här så förstår du! En annan erfarenhet jag gjorde var att mönstret förskjuts åt höger …imageDen orange tråden visar första maskan på varje varv. Förklaringen till denna förskjutning hittade jag också på Anette Petavys hemsida: ”Det här beror på att virkade maskor är asymmetriska. Öglan ovanpå maskan sitter en aning åt höger om maskans ”stjälk” eller ”kropp”. När man virkar runt utan att vända arbetet finns det inget som balanserar asymmetrin, och resultatet blir att maskkolumnerna lutar åt höger.” Så här såg mönstret ut från början:imageMen jag insåg att rosen skulle ”vandra åt höger” så jag fick göra om mönstret:imageSå här knepigt såg det ut, men det blev ju rätt. Nedersta rosen är ju lite mera ”utdragen” på mobilfodralet men det tycker jag är OK. För mig var det viktigast att blommorna blev placerade rätt i förhållande till varandra och så mitt på fodralet som jag kunde åstadkomma. Och om du undrar så  skrev jag denna gång ut mönstret med både färgade rutor och symboler för att  se mönstret tydligare.

Nu ska jag sticka lite på Emelie-koftan igen. Där jag köpte garn till mobilfodralet hittade jag också söta knappar som jag tänkte skulle passa till koftanimagemen kanske är de för ljusa?image

2 reaktioner på ”Nu har vintern kommit

  1. Oj så gulliga , vitt skägg, som små kanintomtar. Jag tror, att de njöt verkligen!
    Knapparna till koftan tycker jag inte är för l ljusa. Det är ju modernt att blanda olika röda färger, det kan man ju se på plagg ute i handeln, men du skall ju själv vara nöjd KeA

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s