Blomomobil

Jag har köpt annat garn till mobilfodralet – Catania från Schachenmayr – som jag läst att andra tycker om att virka med. Jag tycker också om garnet. Det är lättvirkat och glansigt.  Jag köpte två färger, men undrar hur jag tänkte när jag valde. Det var för liten nyansskillnad mellan den rosa och röda färgen för att mönstret ska framträda tydligt. Hm. Det var ju för att få mönstret att framträda bättre som jag skulle pröva ett annat garn. Nu har jag återgått till garnerna jag hade hemma, men jag har gått ner ett halvt nummer i virknål för att få fram mönstret tydligare. Då krävs det fler maskor för att få rätt bredd på fodralet. Fler maskor gav större valmöjligheter när det gäller mönster. Så nu har jag kunnat lämna de små mönsterformerna för en större ros som jag hittade på Korsstygns-Arkivet.

Först virkade jag ett par varv så att jag fick fram en ungefärlig virkfasthet och sedan gjorde jag ett mönster med hjälp av Cross Stitch Pattern Designer – samma datorpgrogram som jag använde till kudden jag broderade i somras.imageSå här långt hade jag kommit när jag fick reda på att mobilen jag mätt på är mindre än den som fodralet ska sitta på. imageNu har jag kollat upp måtten ordentligt och gjort om mönstret lite. Det ska bli spännande att se hur resultatet blir, men nu är det dags att städa ut julen så virkningen får vänta lite …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s