Klart för soffmys!

IMG_0820[1]Nu har jag stickat klart kudden. Jag ångrar nästan att jag blockade den, för när jag tittar på bilden av hur stickningen såg ut medan jag höll på att sticka tycker jag mönstret framträdde tydligare då. Garnet uppförde sig lite underligt så fort jag blött ner det: stickningen liksom töjdes ut, kändes alldeles lös. Jag var ändå noga med att vattentemperaturen inte var mer än handvarm. Jag tillsatte några droppar ulltvättmedel, men det borde inte ställa till det på något sätt tycker jag. Garnet är 7 bröder av 75% ull och 25 % polyamid, ska kunna tvättas 40 grader  i maskin och ska stickas med stickor nr. 4. Jag hade dubbelt garn och stickor nr. 8. Resultatet påminner om något jag råkade ut för för många år sedan när jag stickat en tröja. Efter tvätt blev den jättestor så min far fick den. Den här kudden var mest ett experiment så det gör inte så mycket att den blev lite ”lös i hullet”. Nu har jag ju testat att sticka efter diagram i ”Stickarens stora mönsterbok” vilket var huvudsyftet med projektet. Men jag är ändå nyfiken på om det finns någon annan som råkat ut för något liknande. Skriv och berätta!IMG_0827[1]

imageNär jag lagt kudden i soffan kom jag på att jag förra julen började på en julvariant av den blå pläden som man skymtar till höger på bilden högst upp. Så här långt kom jag på den …IMG_0828[1]innan det började våras och jag började på två andra plädar i mer vårlika färger (som du kan se här). Nu har jag blivit sugen på en julpläd igen, men jag har kommit fram till att det får räcka med mormorsrutor. Nu vill jar prova på något annat:IMG_0864[1]IMG_0853[1]

Rutan heter Circle of Friends Square. Jag såg den hos Bautawitch som länkade vidare till ett gratismönster som du hittar här: Priscillascrochet.net. Jag gillar de små muscherna som ger en extra dimension till rutan.  Det är helt enkelt en dubbelstolpe med en fast maska före och efter. Genom att man vänder på arbetet så att man virkar muschvarven från avigsidan bubblar dubbelstolpen ut som en liten plupp eller musch på rätsidan.

2 reaktioner på ”Klart för soffmys!

  1. Ja du, nu har vi mysigt i soffan båda 2:) Tråkigt när saker ändrar formen. Jag stickade en tunika i silktweedgarn och den blev som ett helt annat plagg efter tvätt, men det var nog jag som gjorde fel. Blir sugen på virkning när jag ser rutorna. Får nog bli African flowers för min del.

    Gilla

    • Lustigt – ikväll har jag virkat två små African Flower till ett måttbandsfodral som jag fått ide’n till på Tålamodspåsens blogg. Ska ha med julklapp till julfest på jobbet och tycker att det kunde vara en bra grej att ge bort.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s