Stickade pulsvärmare med löv i kanten (knitted wristlets with leaves in the edge)

Det här var ett av de mindre projekten i min göra-färdigt-hylla: pulsvärmare efter beskrivning från

http://tantkofta.blogspot.com/. De var jätteroliga att sticka!

Jag har bara sytt ihop den ena på bilden för att visa vilken skillnad det faktiskt blir när man blockar spetsstickat.

Om blockning se http://www.my-design.se/stickfasthet_blockning.html

IMG_0521This was one of the smaller projekcts in my make-ready-shelf: wristlets after a patterns from

http://tantkofta.blogspot.com/. They were really fun to knit!

I´ve only stitched together one to see what a difference it actually gets when you block the lace knit.

About blocking see: http://www.my-design.se/stickfasthet_blockning.html

4 reaktioner på ”Stickade pulsvärmare med löv i kanten (knitted wristlets with leaves in the edge)

 1. Alltså, det här med att inspirera läsarna..det funkar! Har plötsligt sytt färdigt en sommarklänning från förra sommaren, lånat hem 10 Burda från biblioteket, hittat en ljusning i mormorsruteträsket och börjat blänga lite på spinnrocken. Hur gick det till? Blogga mera! Och Svenska mönster, de är alltså riktigt bra?

  Gilla

  • Vad roligt att min blogg inspirerat dig! Jag blir faktiskt lite peppad själv att ta itu med ett och annat i den där ”göra-färdigt-hyllan” genom att blogga om det. Men det är klart, det blir nog lika många nya projekt som avslutade gamla … :). Den erfarenhet jag har av Svenska mönster är positiv, men jag har bara testat två olika modeller än så länge. Som du förstått är jag väldigt nöjd med klänningsmodellen, blev inte fullt lika tillfreds med blusen. Sydde en tunika efter samma mönster tidigare i sommar som blev ballonglik. Inte så smickrande på en som bara är lite mer än ett måttband lång! Men det är inte mönstrets fel, utan mitt eget. Jag har valt fel modell helt enkelt. Det har varit hyfsat enkla modeller och bra beskrivningar med lite tips längst bak. Det finns flera modellvariationer vilket gör att man ibland får hoppa fram och tillbaka i beskrivningen, men det kan man ju stå ut med när man får flera variationer i samma mönsterpåse.

   Gilla

   • Mm, de kostar ju en del så det ska ju helst vara bra mönster. Fast det hänger ju även på sömmerskan…! Mina lånade Burda gav några bra uppslag, bland annat till den kokta ull jag köpte förra sommaren. Tröja, grön förstås :-)! Har du sytt nåt i sånt tyg? Måste vara som att sy i fleece eller trikå. Hoppas det funkar utan overlock. Skrev en kommentar till dina klänningar men det försvann, himla fina, väldigt användbara ville jag säga!

    Gilla

   • De är rätt dyra, ja. Jag har köpt in mönstren till skolan och då blir det lite andra priser. Att låna Burda på biblioteket är smart. Då får man mycket att välja mellan och kan rita av det man behöver. Kanske en god idé att kopiera arbetsbeskrivningarna innan du lämnar tillbaka tidningarna … Har inte sytt i kokt ull, blir roligt att höra om dina erfarenheter. Tycker det låter som att det kommer att funka utan overlock eftersom kanterna väl inte fransar sig, men någon typ av elastisk söm behövs väl.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s