Fortfarande sommar i Halmstad

2013-08-10 11.47.272013-08-10 11.41.48

så jag och mannen har kunnat åka en tur med sommarbilen. Vi gjorde en sväng inom centrum, besökte bland annat Bondens marknad vid Slottet. Där köpte vi hjorthamburgare. Gott! Vi gick en promenad längs Nissan i solskenet, först åt ena hållet –  mot havet till, och sedan åt andra hållet, mot Gamletullsbron. Där brukar Riccardos glassbil stå på sommaren. Vi är riktiga glassomaner, både maken och jag. Idag valde jag hasselnöt och choklad i strut. Mmm! Jag tycker det så roligt att vi har så fina blomsterarrangemang i stan, fotograferade några idag.

Jag invigde min blus idag.

Så här blev den: IMG_0517

Jag beslöt att inte göra nya ärmar utan trädde resår i fållarna för att hålla in vidden. Det blev någon slags miniärmar, till och med mindre än ärmarna på en klänning jag sydde av en stuvbit i vintras. Jag experimenterade med smock i ryggen – två rader sicksack över tunn resårtråd som jag drog in ryggvidden med – men det tog jag bort igen.

imageI beskrivningen stod att man kunde göra snedremsor av tyget och kanta ärmhålet med. Jag tycker det blev en snygg lösning, fint när plagget är snyggt inuti också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s