Pågående projekt …

IMG_0080IMG_0081

Idag har yngsta dottern kommit hem för ett par dagar i föräldrahemmet och är man tillbaka till västkusten så är man … Trots gråa moln packade vi badkläderna och åkte mot havet. Vågorna gick ganska höga, men vattnet hade behaglig temperatur och vi hade praktiskt taget stranden för oss själva. Skönt! Hm, fick just veta att man skulle undvika att bada där vi badade idag p.g.a. otjänligt vatten. Så det var därför vi hade stranden för oss själva …

Jag har flyttat upp tyg och garn och symaskin från förrådet där jag tidigare höll till, till den ena dotterns rum. Båda döttrarna är utflugna men sängarna står kvar i deras flickrum så de kan sova över när de kommer hem och hälsar på.  Ett  pågående projekt är att virka plädar till dessa sängar, Bilderna visar hur jag tänkt mig dem. Dags att virka lite rutor till den blå-gröna varianten – tanken är att jag ska få båda plädarna färdiga ungefär samtidigt.

image

 Jag tycker om mormorsrutan. Här kommer garnresterna till användning och det är en rolig utmaning att sätta ihop de färger man har till en vacker helhet.

Det här är en detalbildj av en pläd jag virkat tidigare (syns i inlägget om den färdigbroderade kudden).

För dej som inte redan vet hur man fäster garnändarna under arbetets gång genom att virka in dem kan jag rekommendera detta you-tube-klipp:

http://www.youtube.com/watch?v=mXAiPijgQVo

3 reaktioner på ”Pågående projekt …

  1. Genialiskt faktiskt! Får nog göra en omstart på mitt plädprojekt. Har försökt virka in garnet från föregående färg (för att slippa fästa :-)) men det blev inte så snyggt. Man får krypa till korset helt enkelt.

    Gilla

    • Roligt att du gillar pläden. Det var ett roligt och samtidigt enkelt sätt att virka en pläd på.Dessvärre tog jag ingen bild på den innan du fick den. Kanske du kan maila mig en bild så kan jag lägga ut den på bloggen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s