Koftan blev klar idag – trots lite missöden

Att sticka själva koftan har inte varit  svårt – bara rätstickning. Det som blev  lite svårare var att repa upp när det blivit fel (jag var så ivrig idag med att få koftan färdig, läste inte beskrivningen ordentligt så knapphålen hamnade fel först). Så, vis av skadan mätte jag mycket noga ut var knapparna skulle sitta innan jag började sy fast dem. Att behöva sprätta bort dem igen skulle troligen innebära att jag hade sönder hela knäppkanten …  Markerade med säkerhetsnålar – då kan man ”provknäppa” med dem för att se hur koftan kommer att se ut knäppt med utmätt knapp-placering.               IMG_0439kofta knäppt med säkerhetsnålar

 Jag hittade en del sysilke i mina gömmor och bestämde mig för att sy fast knapparna med det, tänkte att det är mindre risk att maskorna ”skärs av” om jag syr fast knapparna med samma sorts material som garnet är gjort av.Eftersom jag tycker att knapparna är så fina lade jag ner lite extra omsorg på val av trådfärg. (Det blev den grå.)

IMG_0445

Och så här blev slutresultatet. Synd att det inte går att förmedla själva känslan: mjukt, varmt och lätt som luft.

IMG_0448

2 reaktioner på ”Koftan blev klar idag – trots lite missöden

  1. Jättefin! Trodde först att det var en uppifrånochner -kofta men det är det nog inte? Ser inga sömmar? På tvären kanske? Sysilke… bara ordet är en njutning!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s