Baka, baka liten kaka

Idag kom en ny bakform med posten. Visst är den snygg? I första hand har jag tänkt göra hundgodis till Fendi i den, men jag såg på förpackningen att man kan använda den till både grytunderlägg (om man vänder den upp och ner)

diskunderlägg och som fettuppsamlare när man lagar mat i ugn (man lägger t.ex. kycklingklubbor på den uppochnervända formen så rinner fettet ner på formens botten).

Det såg ganska kul ut när godisarna började bli färdiga för de ”poppade upp” ur formen (min ugnslucka är randig därav ränderna på bilden). De ska torkas i ugnen i ungefär en timme men jag var så nyfiken på om Fendi skulle tycka godiset är gott så jag plockade ut några pluppar och gav honom när de svalnat. Jag hade tänkt det här som träningsgodis och han gillade smaken, men när vi testade så stannade han för att tugga på dem, tyckte kanske de var lite hårda, så det blev ju inte så bra. Träningsgodis ska ju locka framåt inte göra så att hunden stannar :). Får se om jag hittar nåt annat recept som inte ger så hårt godis – annars får jag väl testa fram nåt själv.

Godiset är gjort på ägg, tonfisk och tapiokamjöl. Det tog nästan lika lång tid att hitta tapiokamjöl i en affär som det tog för formen att skickas från Tyskland och hit. Nej, nu överdrev jag lite, men jag fick fråga i fyra affärer innan jag fick tag i det. Det är tydligen gjort på kassavaroten, också kallad maniok, vilket fick mig att tänka på tv-serien Robinson där det var det enda de hittade att äta. Receptet hittade jag på sidan Baka med matte.

4 reaktioner på ”Baka, baka liten kaka

  1. Det finns en pocketbok om en prickig dalmatiner, Grace kanske den heter, däri finns massor av recept på goda hundgodisar… Hoppas jag sa rätt bok… Du kan ju kolla på bibblan först. Bra jobbat!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s