Jag gjorde en Berit i helgen

Jag har varit hos min dotter My i helgen. Hon har nyligen gjort om sitt sovrum – lagt nytt, fint golv och köpt ny säng. Det gick inte att få önskad säng med klädsel som matchade sänggaveln så hon köpte en sängkappa som skulle kortas av. Hennes symaskin är inte så bra, så jag packade mina två maskiner – en vanlig hushållssymaskin och en overlock samt diverse sybehör – och åkte till Eskilstuna. My passade på att köpa mörkläggningsgardiner när jag ändå hade symaskinerna med, så på bilden syns inte bara den avkortade sängkappan utan också nyfållade mörkläggningsgardiner – och som en bonus: några kuddar sydda av gardin- och sängkappstyg som blivit över.

I vardagsrummet hängde sedan tidigare härligt mörklila gardiner, dock bara provisoriskt fållade. Eftersom vi råkat dra loss ett gardinstångsfäste i sovrummet när vi hängde upp gardinerna där beslöt jag mig för att göra en s.k. Berit: låta gardinerna hänga kvar på stången och sy upp fållarna på plats.

Berit är en av mina bästa vänner, också hon textillärare. Det var hon som en gång gjorde så här när hon sydde upp sina gardiner och jag tyckte det var smart. Tänk Berit, att du gett namn åt en gardinfållningsmetod! Det visste du inte om, va´?!

En reaktion på ”Jag gjorde en Berit i helgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s