Pärlande fläckborttagning

Det här är en mjuk och mysig velourtröja som jag haft länge. Tyvärr fick jag en vit fläck på den när jag hjälpte en elev med textiltryck. En liten, men ack så förarglig fläck som gjort att tröjan förpassats till korgen med ”fixa-projekt”. Den korgen tittar jag inte så ofta i, så tröjan har legat där länge utan åtgärd. Nu slumpade det sig så att ungefär samtidigt som jag fick böckerna ”Stoppa” och ”Laga” (av Katarina Evans och Katarina Brieditis) trillade tröjan ut ur korgen och ner på golvet. Det var tydligen det som krävdes för att jag skulle komma till skott.

Ett tiotal pärlor var allt som behövdes för att jag ska känna att jag vill använda tröjan igen – sju på fläcken och tre ovanför hjärtat för att ge ett mer balanserat intryck.

Att säga att jag nästan längtar efter ett hål eller en fläck för att testa några av alla roliga och inspirerande idéer i häftena vore väl att överdriva och kanske utmana ödet, men låt mig uttrycka det så här: om olyckan är framme framöver finns tröst i dessa häften. Det tråkiga kan bli roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s