Det blev en till …

Jag skrev ju häromdagen att jag funderade på att sy ytterligare en APS (Atumn Peplum Spinoff) när jag ändå var i farten och hade tyg hemma. Så blev det, och jag har redan använt den på jobbet. Enda nackdelen med är att den saknar sidfickor. Visst skulle det gå att lägga till, men det är tveksamt om det skulle bli så snyggt efter en tids användning. Trikåtyget skulle ju töja ut sig och jag skulle förmodligen stoppa mer och mer saker i dem och till sist ha som bulor på höfterna … I ryggsäcken får jag plats till mycket :).

Jag har gått med i Från UFO till FO 2019 för att motivera mig själv att sticka färdigt påbörjade stickningar innan jag börjar på ännu fler, så nu är det stickning som gäller en tid framöver. Kanske tog jag i för mycket när jag som januariprojekt bestämde mig för att göra färdigt pläden som jag började på för mer än tre år sedan. Så här såg den ut för några månader sedan:

Nu är jag inne på sluttampen, men det är en faslig massa garnändar att fästa, trots att jag stickat in många ändar under arbetes gång. Och så ska jag sticka på en kant runt om. Jag hoppas innerligt att jag hinner innan månaden är slut så jag kommer med i utlottningen av en garnrelaterad uppmuntringspresent. Vis av erfarenheten ska jag inte gå ut så hårt i februari. Det får bli ett av mina mindre, ofärdiga projekt som ska slutföras då, eller så får jag dela upp ett större på flera månader.


5 reaktioner på ”Det blev en till …

  • Tack! Jag tycker själv mycket om tyget, vet inte hur jag tänkte när jag köpte det för det blev mer än en meter över – så det kanske blir en tröja också. Tyget skulle kunna räcka till den tajta, raka, korta klänningsmodell som var en favorit för några år sedan, men den är inte lika klädsam längre… 😉. Det är ju en av fördelarna med att sy sina egna kläder – att man anpassar kläderna efter kroppen och inte tvärtom. Ha en bra helg! Hälsningar Ewa

   Gillad av 2 personer

 1. Du får mig nästa att tro att det skulle vara möjligt också för mig att sy en klänning…vilken dag som helst! 🙂
  Du väljer jättefina modeller!
  Skönt att få avsluta lite gamla projekt, jag har bestämt för att komma en bit mer i korgen, jag med. Filten du gör kommer att bli jättefin!

  Gilla

  • Tack för dina vänliga ord. Det går fortare och fortare att sy klänningarna, för jag håller mig till ett par favoritmodeller till vilka jag numera har färdiga mönster med sömsmån inkluderad – går snabbare att lägga ut och klippa till.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s