Tänker redan på avslutningen …

En kollega inspirerade mig till att pröva dominostickning 2015. Det första projektet var dumt nog inte en liten grytlapp eller något annat lämpligt ”första-gången-projekt”. Nejdå! Jag började på en pläd direkt. Det var alltså snart tre år sedan. Nu känner jag att det  är dags att speeda upp tempot lite om den där värmande och vackra pläden jag drömmer om ska kunna pryda sin plats när det börjar bli kallt igen.

IMG_8704

För att motivera mig själv att få pläden färdig fortare började jag försöka visualisera hur den kan komma att se ut när den är klar …

IMG_8703

och prövade att sticka en avslutningskant på en bit. Det var en ny erfarenhet (läste i Vivian Höxbros bok ”Dominostickning” hur man gör). Jag tycker det blev snyggt så en sån avslutning får det bli.

IMG_8702

Det är bara två tredjedelar kvar att sticka av själva pläden, så om jag stickar 3 rutor om dagen varje vecka kan den bli klar i september, precis tre år efter jag började på den :).

 

 

 

 

6 reaktioner på ”Tänker redan på avslutningen …

 1. Jag känner igen mig, när jag skulle prova på dominosticknng bestämde jag mig för att göra en filt av sockgarnsrester. Fast jag är inte lika ihärdig som du, min blev aldrig färdig. När jag insåg vilket jätteprojekt det var och att jag egentligen inte alls behövde en filt, rev jag upp alltihop och använde garnet till en tröja i stället.

  Din filt blir jättesnygg och kanten är pricken över i.

  Gilla

  • Tack! Jag hoppas att jag fullföljer det här projektet, för pläden skulle verkligen passa i vårt sovrum – och jag älskar att svepa in mig i en filt eller pläd så jag har gärna en i varje rum :-).

   Gilla

  • Tack! Den kan nog bli bra, men visst är det lustigt. Jag blir troligen tvungen att köpa ett nystan lila garn till min restgarnsfilt för att få samma spridning på färgerna över hela pläden. Jag gick väl ut lite hårt med det lila i början 🙂 Tycker ju om lila…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s