Märta-vantar

IMG_8200Så är de äntligen färdiga – julklappasvantarna till My och Ida. Snacka om att vara sent ute. Det blev ju till och med nytt år innan de blev klara.

Beskrivningen hittade jag i Clara Falks och Camilla Svanlunds bok ”Vantar för alla årstider” som jag fick häromåret av döttrarna.

img_8202.jpg

Det var fliptoppen som gjorde att jag ville sticka just de här vantarna till mina döttrar. Tänker att det är bra om My kan låsa upp sin cykeln utan att behöva ta av sig vantarna. Ida använder sin mobil väldigt mycket, och det är väl också bra att kunna göra utan att behöva ta av sig vantarna när det är kallt ute. Och så tycker jag att det blir en glad överraskning när man fäller ner toppen och ser den fint mönstrade kanten innanför.

Jag har stickat mina vantar i grått Rauma finullsgarn istället för turkosblått och så stickade jag fliptoppen en rapport längre än vad det stod i beskrivningen för både My och Ida har ganska långa fingrar (och långa naglar 🙂 ).

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Märta-vantar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s