Virkat kjolskydd

IMG_6916

Snart är jag verkligen ute och cyklar för jag har virkat klart kjolskyddet till min nya cykel. Jag har förvisso provcyklat  in till stan tidigare – i en snäv klänning som inte skulle kunna fastna i hjulet. Då uppenbarade sig ett annat litet problem … klänningen kröp längre och längre upp när jag cyklade, nästan (bara nästan) till oanständighetens gräns. Men nu är som sagt kjolskyddet klart så jag kan cykla i mina vidare klänningar, bär ju helst klänning. Annars vet jag att cykelbyxor finns också ;).

IMG_6904 (2)

Det har varit rolig virkning. Man började med blommorna: virkade först en och sedan virkade man nästa blomma på den första o.s.v. Bilden ovan visar hur man efter att ha virkat den nedre delen av skyddet virkade ihop det med blomraden …

DSC_0003_9

och sedan virkade man fast ovandelen. Visst är det fascinerad hur raderna av hjärtan bildas?!

För att låset skulle få plats virkade man en höger- och en vänsterdel. Jag hade läst att det skulle vara lite meckigt att montera ihop det hela, och det kan jag väl hålla med om att det var. Det tog i alla fall tid, höll nog på 1,5-2 timmar innan jag blev nöjd.

IMG_6932 (2).JPG

Här ser man öppningen för låset på nära håll.

Jag tycker modellen är jättefin, blev förälskad i den så fort jag såg den. Den här konstruktionen tror jag inte jag lyckats klura ut själv, tur att det finns andra virkentusiaster som delar med sig av sina mönster. Den här beskrivningen är gjord av en holländska (såklart, är inte Nederländerna cykellandet nummer ett i Europa!?) men är skriven på engelska. Jag tyckte den var lätt att förstå, inte minst tack vara alla tydliga foton.

12 reaktioner på ”Virkat kjolskydd

 1. Det var verkligen ett fint kjol-skydd!!! Hoppas nu bara,att det sitter bra fäst
  så att inte andra tycker, att de vill ha……..Far imponerad!!!!

  Gilla

  • Thank you very much! Nice to hear.
   because I actually put some extra effort into ”understanding” your colour choices. I wanted to make the same harmony so that the pattern would be perceived the same even though I used other colours.

   Gilla

  • Man måste trampa för att cykeln ska gå framåt även om det är en elcykel ;-). Och även om det är lite krångligt så går det att snöra av skyddet om man skulle vilja tvätta det. Kusin Ewa

   Gilla

 2. Hej Ewa!
  Googlade på kjolskydd och såg bilden från din blogg på ditt underbara hantverk!
  Jag letar efter just ett fint kjolskydd till min cykel, men har noll virkningskunskaper själv….
  Såg dessutom att du bodde utanför mitt kära Halmstad! 🙂
  Det är inte så att du kan tillverka och sälja ett sånt här skydd till mig…?
  Mvh Lizette

  Gilla

  • Hej! Det var roligt att höra att du tycker att mitt virkade kjolskydd är fint. Tyvärr känner jag inte att jag har tid att virka på beställning nu, så jag hoppas du hittar någon annan som kan hjälpa dig. Med vänlig hälsning Ewa

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s