Väska med cirkelhandtag 

IMG_5270

När våra grannar skulle flytta från hus till lägenhet behövde de göra sig av med en del saker. Somligt kördes till tippen, somligt skänktes till typ Röda korset, men detta handvävda tyg fick jag. A. vävde det själv en gång när hon gick på lanthushållsskola. När jag skulle hälsa på ex-grannarna i nya hemmet funderade jag på vad som kunde vara en lämplig inflyttningspresent. Jag kom på att jag skulle sy en väska av en bit av tyget, har för mig att det var tanken med tyget en gång i tiden.

Så här sydde jag väskan med cirkelhandtag:

IMG_4781

Jag klippte till en bit tyg dubbelt så lång som jag ville att väskan skulle vara hög + 2×7 cm  som skulle vikas runt handtagen. Jag fållade långsidorna 20 cm ner för sprund innan jag nålade och sydde fast handtagen.

IMG_4782

 

IMG_4783Här har jag sytt ihop sidorna upp till sprunden.

väska

Här har jag vikt in kanterna i botten få djup i väskan, och sytt en söm längs hela botten.

 IMG_5254 (2)

IMG_5269

 Foder och litet märke fullbordar det hela.

 

5 reaktioner på ”Väska med cirkelhandtag 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s