När man vill visa sin uppskattning

image

Idén till det här virkade måttbandsfodralet fick jag på bloggen Tålamodspåsen. Jag tycker det är en bra present när man vill ge bort något som man lagt ner lite eget arbete på men som inte är alltför komplicerat att åstadkomma. Och måttband kan man ju behöva mer än ett, eller hur?! Dessutom är det en trevlig tanke att den som fått måttbandet kanske tänker på en när han eller hon mäter med det 😉 .

Det är helt enkelt två virkade ”African flower” som lagts på var sida om ett måttband med ”inrullningsautomatik” och sytts ihop med kaststygn nästan hela vägen runt – en liten öppning måste finnas för måttbandet.

Jag har använt den här beskrivningen , men sista varvet virkade jag bara fasta maskor, en i varje maska på föregående varv. Jag har använt bomullsgarn lämpligt att virka med virknål 2,5, men virkade med virknål 2 för att ”blomman” skulle bli lagom stor till måttbandsrullen.

Just den här måttbandsblomman är till min snälla granne som passat min kanin när vi var på skidsemester.

2 reaktioner på ”När man vill visa sin uppskattning

  1. En söt, blomma i favvofärgen grönt följer med i min garnkorg sedan i somras…mycket uppskattad! Samt ett fint minne av en bra dag!
    Har du nån bra länk till hur man fäster efterhand i dominostickningen? Eller står det rent av i boken…fast det är lättare att fråga här!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s