Spetsklädd bil

IMG_3856

Vad har bilen på bilden att göra i en blogg som heter Tygochgarn kanske någon undrar. Vid en närmare titt förstår man:

IMG_3861

Motorhuven …

IMG_3857

bakluckan, taket …

IMG_3851

och till och med sidostolparna bak (eller vad de kallas) är schablonmålade med spetsgardin från IKEA som schablon och sedan lackade med fyra lager klarlack. Visst är det textilrelaterat, så säg?! Bilen är en Pontiac Le Mans från 1965.

IMG_3852

Här förklarar den stolta ägaren Beng-Arne Lozell hur han gått tillväga.

IMG_3859

Bilen var så välputsad att det var lite svårt att ta bilder. Bilen blänkte i solen. Men jag tycker att närbilden på bakluckan tydligt visar spetsmönstret. Den mörkare kanten har Bengt-Arne fått fram genom att måla med air-brush. Det hade varit ett väldans meck att sträcka och släta ut tyget så att det låg dikt an mot metallen exakt överallt innan den röda färgen lades på.

Det här är en av många fina bilar som Uffe och jag såg när vi tittade på Lergökarallyt strax utanför Ängelholm i helgen som gick. Ett mycket trevligt arrangemang! En del (som Bengt-Arne här) nöjde sig med att visa upp sina ögonstenar, men över 300 bilar deltog i själva ”rallyt” och fanns därefter till allmän beskådan på Valhall, Ängelholm. Förutom att titta på fina bilar och andra sorters fordon kunde man besöka en matmarknad med lokalproducerad mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s