Handduk på huvudet?

Jag tänkte virka en mössa – kanske till en av döttrarna. Valet föll på en virkad modell, bland annat för att jag ville pröva att virka resår för det har jag inte gjort förut. Och så tyckte jag att själva mönstret var fint. Jag valde ett annat garn än det som stod i beskrivningen. I beskrivningen var garnet av 100% bomull. Mitt garn – Miniduett av Sandnes garn –  är av 55% bomull och 45 % merinoull – mjukt som bomull, varmt som ull som det står på banderollen. Det är samma garn som jag virkade döskallesjalen av för några veckor sedan. Men nu när jag virkat en bit vet jag inte riktigt vad jag tycker … IMG_2201Mönstret består av två varv: det ena är en upprepning av luftmaskbågar med en fast maska emellan. Det andra varvet består av stolpgrupper. Hålen som blir av luftmaskbågarna gör att virkningen inte känns så värmande trots att garnet innehåller så pass mycket ull. Det kan ju i och för sig bli en vårmössa (för den här ovanligt varma väderleken lär väl inte hålla i sig hur länge som helst),  men nja … Vad är det för mening med en mössa som inte värmer? Då behöver man väl ingen mössa alls?Jag rådfrågade väninnorna på syföreningsmötet igår kväll. Hetaste tipset var att fodra mössan med någon tunn trikå eller fleece, men jag är inte helt övertygad. IMG_2205Vid närmare eftertanke var inte mönstret nytt för mig. Det bara hade sett så ut på grund av färgsammansättningen. Kom på att det är samma mönster som min mormor virkade gästhanddukar i ”en masse” när det begav sig.IMG_2192Så här långt har jag kommit, men nu lägger jag arbetet åt sidan ett tag. Får ta mig en funderare … Kanske du har något favoritmössmönster som du kan tipsa om? Hör gärna av dig i så fall!

2 reaktioner på ”Handduk på huvudet?

  1. Min absoluta favoritmössa är dragsspelsbaskern. Sitter bra och man kan bära den lite hur som helst. Det är den mössan jag har fått göra mest till yngre människor omkring mig som tycker att den är cool. Har stickat en hel hög:)

    Gilla

    • Den kanske jag skulle testa! Jag tror att jag inte repar upp det här projektet (än i alla fall) utan ser efter om jag har något annat lämpligt garn hemma. Annars har jag en bra anledning att besöka den nya garnaffären i stan igen 😉 .

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s