Min virkade necessär är klar

imageDen blev bra till slut, men vilket jobbigt garn jag valt! Det är svårt att beskriva känslan, men det kändes liksom segt att virka med. Det kändes som att garnet drog ihop sig kring virknålen och jag fick ta i när jag skulle dra virknålen genom maskorna. Och så delade garnet sig ibland som jag skrev förut. Jag prövade lite olika virknålar för att se om det gjorde någon skillnad. Jag har köpt ett par olika storlekar av Clovers Soft Touch och jag upplever att det är skönare att virka med dem än med mer ”traditionella” virknålar. Man håller liksom mindre krampaktigt i virknålen. Det gäller speciellt de tunnare virknålarna.2013-09-01 17.27.40

Jag har också köpt en ergonomiskt utformad virknål från addi. Jag har haft lite svårt för att virka med den, tyckte inte den låg bra i handen (!). Sedan läste jag någonstans att det kan bero på hur man håller virknålen, om man håller med ”penngrepp” eller ”tandborstgrepp”. När jag prövade att greppa virknålen  ovanifrån – som jag gör med tandborsten – låg den bättre i handen.2013-09-01 17.33.33

När jag googlade runt visade det sig finnas en del intressanta aspekter på det här med virknålar. Se t.ex. här: http://thingscrafty.com/2011/10/14/the-ultimate-crochet-hook-review/

Nåväl. Jag ville virka en fin necessär – en sådan som jag sett på bautawitch blogg (där finns en beskrivning) – och gav mig själv utmaningen att den skulle virkas i garn som fanns hemma. Mission completed! Kanske att jag fodrar den för det visade sig att innehållet vägde mer än jag trodde så necessären töjs ut rejält när jag lyfter den … 🙂

3 reaktioner på ”Min virkade necessär är klar

  1. Jättefin! Ja jag hade nog fodrat den(med tanke på alla dina små flaskor)
    ” Man skall ju unna sig något”, och då blir det ju lätt många små flaskor!!!!! KeA

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s