En förvuxen Madicken

Har varit på skolan en stund både igår och idag, behövde röja i skåpen. Igår gick det riktigt bra. Jag hann med hälften av tyg- och garnskåpen, precis som jag föresatt mig. På eftermiddagen var jag hos mina föräldrar.  När vi fikade blåste det så det gick vågor i kaffekopparna och kaffestrålen blåste utanför koppen när man försökte fylla på mer kaffe. Har aldrig varit med om något liknande! Jag beundrade fars grönsaksodling och fick med mig både potatis, squash och prickiga bönor hem.  Ekologiskt odlat, nyskördat, gratis! Man har det bra! Och det bästa av allt – jag fick en jättefin stickbok: Stickarens stora mönsterbok av Lesley Stanfield och Melody Griffiths. Den innehåller bilder och beskrivninigar på 300 stickmönster, många som jag inte sett förrut. Blev jättesugen på flera spetsmönster, pröva att sticka resår med pärlor eller varför inte en solros, hjärtformade blad eller ett flätmönster som fortsätter ner i resåren … Inspirerande bok alltså!

IMG_0494

När jag kom hem sydde jag på blusen. Nu har jag bara knappar och knapphål kvar, men är inte riktigt nöjd med ärmarna, tycker jag ser ut som en förvuxen Madicken i den.

IMG_0496

Jag har en blus i liknande tyg som jag köpte för några år sedan och den har jag trivts väldigt bra i.

IMG_0500

Ärmarna i den gav mig idén att trä resårband i ärmarnas nederkanter och vips blev det i alla fall lite bättre.

Nu ska jag sätte på kaffe, sy i knapparna och ta mig en funderare på om jag kanske ska försöka designa ett par andra ärmar i alla fall – får se hur mycket tyg det finns kvar. Kanske ska jag prova att sy i lite resår i ryggen och sidorna med för en nättare silhuett. 🙂 kom just på att en av mina vänner har så roligt åt mig för att jag löser många av mina textila problem med gummiband. Nu gör jag det igen!

3 reaktioner på ”En förvuxen Madicken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s