Trettonhelgen

Fendi ställdes ut på My Dog, Nordens största hundevenemang, i trettonhelgen. Förra gången han ställdes ut var på en mindre utställning och då var jag handler. Det gick inget vidare. Domaren sa att Fendi behövde mer övning och han fick ”Cannot be judged”. Den här gången var Håkan Norström, en av uppfödarna på Gåsadalens kennel som Fendi kommer från handler, och se då gick det bättre. Fendi fick Excellent i kvalitetsbedömningen! Men så hade Fendi varit på träning hos Håkan och Gunilla sedan i julas. Som vi saknat honom! Men vi passade på att fira trettonhelgen på Thorskogs slott, 3 mil norr om Göteborg och vi bodde i ett av slottsgemaken vilket vi inte kunnat om vi haft Fendi med.

Maten var fantastisk! Vad sägs t.ex. om tartar på pilgrimsmusslor och mango till förrätt, serverad med broccolicreme, rostade sesamfrön och ponzu, sedan bogbladsfile´ med tryffelpuré till huvudrätt och Crème Mousseline med brynt smör, havrekex, ångad lavendelmaräng och accerolasorbet till dessert. Jag ska inte räkna upp allt som fanns på frukostbuffén, men det var en frukost som anstår ett slott kan jag intyga. Det fanns t.o.m. huvudvärkstabletter för den som eventuellt behövde! Till lunch var det stekt kalkon med en underbar madeirasås och potatispuré, sedan var det dags för eftermiddagskaffe med smulpaj med bär och vaniljsås och på kvällen var det ny trerätters …

Vi hann faktiskt promenera i de vackra omgivningarna också. Det finns utmärkta promenadvägar på 2,4 och 6 km. Vi tog den kortaste för det var ganska blött och snöigt.

En reaktion på ”Trettonhelgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s